Tranzitia de la Școala Monterra (II)

Mulți părinți ne-au întrebat cum a decurs tranzitia de la Școala Monterra. Cum se adaptează copilul la viața școlară, după Monterra? Iată păreri ale unor părinți după ce copilul a făcut tranziția de la mediul Montessori către un alt sistem de educație, de la școală la școală.

”D. și . sunt primii din clasă la limba română și matematică, sunt singurii care citesc fluent și repede. De asemenea, D. i-a uimit pe toți, pentru că știe să tricoteze! S-au acomodat rapid la statul în bancă și respectarea regulilor.” M.M. mama lui D.

”L. s-a adaptat foarte bine, îmi spune de multe ori după ore că “asta eu știam deja de la Corina”. Academic, L. a intrat în sistem la un nivel foarte bun. Felicitări pentru programul ESPERE cu Cati Călin! L. poate gestiona bullying-ul: identifică mesajele toxice, nu și le însușește, mesajele trec pe lângă ea fără să o afecteze și oferă feedback celuilalt.” C.S mama L.

Adăugăm și mărturia unui părinte despre impactul mult mai profund și de suflet pe care îl lasă Școala Monterra în inimile foștilor elevi.  A., fostă elevă la Școala Monterra, s-a mutat împreună cu părinții în Olanda. Mama ei ne-a povestit că ”A.  merge cu tricoul Monterra la școală. Pentru ea, școala înseamna Monterra!” <3

–––––––

Vă recomandăm și alte articole pe tema tranziției:

Din experienta unui parinte: Școala Montessori

Cum se va descurca copilul in sistemul de stat dupa libertatea pe care o are in sistemul Montessori?

Celebrăm încheierea primului ciclu Montessori 6-9 ani (I)

Din experienta unui parinte: gradinita Montessori

Din experienta unui parinte: gradinita Montessori II

 

About Alina Fekete (103 Articles)
Specialist în design și comunicare. Cel mai important rol este însă cel de părinte - alături de cei doi copii ai mei descopăr lumea fascinantă care ne înconjoară.

Comentarii

Adresa de e-mail nu va fi publicata.


*