Tranziția de la Grădinița Monterra (I)

Tranziția de la Grădinița Monterra.

Tranziția de la Grădinița Monterra . Copiii care au crescut într-un mediu Montessori autentic dobândesc multă independență în aspectele esențiale ale vieții, autocontrol emoțional și o capacitate ridicată de adaptare la orice mediu. Astfel încât ei nu au o dificultate majoră de acceptare a altui sistem de învățământ. Cum este trecerea într-un alt sistem? Iată părerea unui părinte după ce copilul a făcut tranziția de la mediul Montessori către un alt sistem de educație, de la grădiniță la școală.

”Pentru noi, adulți și copii, experiența Monterra a fost minunată. Fiul nostru cel mare merge acum la grupa pregătitoare, nu în sistem Montessori, și am descoperit cu bucurie că anii petrecuți la grădiniță l-au ajutat nu doar pe partea achizițiilor cognitive dar și pe partea emoțională și relațională. Doamna învățătoare ne spune frecvent că el îi ajută pe ceilalți copii atunci când observă că aceștia au nevoie de ajutor, dă dovadă de empatie, este atent la respectarea regulilor reamintindu-le colegilor pe un ton blând că obiectele se pun la locul lor după ce sunt folosite sau că strângem dacă se întâmplă să vărsăm apă, de exemplu. Este autonom, activ în timpul orelor și are încredere în el, își exprimă politicos punctul de vedere, îi respectă pe cei din jur iar toate aceste comportamente le văd venind din educația timpurie consolidată la grădiniță.

Vreau să le mulțumesc educatorilor și persoanelor implicate în sistemul educațional pentru că au făcut o treaba excelență! Din păcate, rezultatele muncii lor de zi cu zi, lună după lună și ani la rând nu le sunt vizibile și de aceea vă transmit acest mesaj.”  C.A mama lui Andrei

——————–

Vă recomandăm și alte articole pe tema tranziției:

Din experienta unui parinte: Școala Montessori

Cum se va descurca copilul in sistemul de stat dupa libertatea pe care o are in sistemul Montessori?

Celebrăm încheierea primului ciclu Montessori 6-9 ani (I)

Din experienta unui parinte: gradinita Montessori

Din experienta unui parinte: gradinita Montessori II

About Echipa Monterra (122 Articles)
Suntem alături de copil în procesul dezvoltării, îl ajutăm să înțeleagă lumea înconjurătoare, îl sprijinim să fie independent, să se respecte atât pe sine cât și pe ceilalti, să facă alegerile potrivite, pentru ca în final să își găsească propriul rol în comunitate.

Comentarii

Adresa de e-mail nu va fi publicata.


*