Sărbătoare cu surprize, la școala online

Când eșți profesor Montessori, iată ce ti se poate întâmpla într-o vineri de 30 octombrie pe la ora 13:00 la școala online. Ca o fetiță la începutul anului 4 de școală Montessori să posteze pe grupul clasei următorul mesaj:
Salut! Ce părere aveţi să facem o petrecere mâine, de Halloween! La ora 18! Aş putea să fiu eu gazdă întâlnirii, pe Zoom.

Uitaţi ce lucruri m-am gândit că putem face:

  1. Să gătim ceva împreună!! De exemplu, plăcintă sau tartă cu mere (sau dovleac, pentru cei cărora le place).
  2. Am găsit şi nişte chestii haioase de preparat, pentru Halloween. Cine vrea, le poate face. Le puteţi vedea aici. 
  3. Să ne costumăm!!! Fiecare să-şi aleagă un personaj în care să se costumeze cu ce găseşte în casă. Şi să se prezinte la începutul petrecerii, să ne spună ce personaj e!
  4. Să jucăm jocuri!! De exemplu, putem juca mima. Poate aveţi şi voi alte idei de jocuri pe care le-am putea juca pe Zoom?
  5. Să citim sau să spunem povești care se potrivesc cu Halloween.

Că să iasă bine, trebuie să ne organizăm puţin de dinainte. Aşa că vă propun un program:

  1. Începem, la ora 18, cu prezentarea personajului nostru: spunem în ce ne-am costumat, după care spunem (şi, dacă vrem, arătăm) ce am gătit. Trebuie să gătim înainte de petrecere 🙂
  2. Apoi, să jucăm jocuri.
  3. Să spunem poveşti – cine vrea.
Vă rog să-mi spuneţi cine poate să vină şi dacă aveţi propuneri de jocuri, ca să le punem în program. Şi să-mi spuneţi dacă vreţi să spuneţi o poveste sau altceva.
Școală Montessori în acțiune. Colaborare, planificare, inițiativă, entuziasm.
Educație pentru viață.
About Echipa Monterra (122 Articles)
Suntem alături de copil în procesul dezvoltării, îl ajutăm să înțeleagă lumea înconjurătoare, îl sprijinim să fie independent, să se respecte atât pe sine cât și pe ceilalti, să facă alegerile potrivite, pentru ca în final să își găsească propriul rol în comunitate.

Comentarii

Adresa de e-mail nu va fi publicata.


*