„Prietenul secret” la Monterra

Jocul Prietenul secret la Monterra

Nu recunosc alt semn al superiorității decât bunătatea.” – Ludwig van Beethoven

La Monterra credem că bunătatea este o alegere conștientă, că putem alege să fim buni. Credem că blândețea, compasiunea, acceptarea și iubirea pentru ceea ce ne înconjoară construiesc bunătatea și că aceasta este esența vieții. Și nu în ultimul rând, credem că bunătatea este contagioasă. De aceea în decembrie alegem să le vorbim copiilor (și nu numai) despre magia iubirii și a generozității. Ne dorim să transmitem că noi, fiecare dintre noi, putem schimbă lumea din jurul nostru, chiar prin gesturile mici pe care alegem să le facem.

În prag de an nou și în luna cadourilor readucem, așadar, în discuție, nevoia de bunătate, de viziune înnoită.

Ne dorim ca serbările de iarnă să fie petrecute împreună, în comunitate, cu drag și relaxare, astfel încât le abordăm cu gândul în special la copii și ce încercăm să le transmitem lor. Iată cum am ales să petrecem ocaziile speciale la Monterra – fără costume sau Moș Crăciun, ci cu gândul la esența acestei luni de iarnă: de a fi generoși, de a fi mai buni. De a crede în ceva invizibil dar extrem de puternic: în bunătate și în puterea noastră de a îi face ziua mai bună cuiva.

Și cum tradițiile aduc oamenii împreună, unesc și le dăruiesc amintiri, iar la Monterra ne-am propus să construim o comunitate Montessori, invităm părinții să participe la activitatea numităPrietenul secret” – o ocazie minunată pentru familiile din comunitatea noastră interacţioneze şi se cunoască mai bine. Sunt câteva zile în care ne propunem intrăm cât mai mult în spiritul sărbătorilor, prin voie bună şi dorinţa de a dărui zâmbete. ne bucurăm împreună de un moment special pentru Monterra (aniversarea noastră) printr-o perioadă de surprize şi bucurii în care implicăm întreaga noastră comunitate.

  • Jocul va fi organizat în cadrul fiecărei grupe din Monterra şi este dedicat în special adulţilor, în spiritul consolidării comunităţii noastre.
  • Cu aproximativ o săptămână înainte, fiecare familie va extrage dintr-o cutie un bileţel pe care va fi scris numele unei alte familii. Vă rugăm nu divulgaţi identitatea prietenului secret copiilor decât dacă aveţi încredere nu o vor deconspira la rândul lor.
  • Cei care au extras vor avea bucuria de a trimite mesaje sau facă surprize plăcute membrilor familiei extrase. Aveți la dispoziție întreagul interval stabilit pentru ”Prietenul Secret” la Monterra pentru a trimite oricâte cadouri doriți.
  • Suprizele să fie doar cu numele destinatarului etichetat, fără a divulga identitatea (este important ca cel care primeşte mesajele nu ştie din partea cui vin).
  • Cadourile pot fi fizice sau virtuale, pentru întreagă familie sau gândite alternativ (special pentru mamă, tată sau copil)… alegerea aparţine. Pentru a le oferi vă puteți folosi de intermediari (alți părinți sau personalul grădiniţei – dorim intrăm şi noi în joc alături de întreagă comunitate) sau le puteţi lăsa la vestiar semnalizate vizibil cu un bileţel cu numele destinatarului.
  • La finalul acestei perioade a bucuriei, fiecare familie va afla cine i-a fost „prieten secret” şi este rugată pregătească un mesaj de mulţumire pe care îl înmâneze „împricinaţilor” (la Serbarea de Crăciun, de exemplu).

Dacă aveţi nelămuriri în ceea ce priveşte jocul, rugăm apelaţi cu încredere la cadrele didactice pentru întrebări şi clarificări.

Exemple de surprize găsiți aici (recomandarea noastră este ca aceste cadouri să fie în valoare de 10-20 de lei şi încurajăm oferirea de obiecte handmade sau chiar mesaje cadou).

De asemenea, iată câteva idei suplimentare (când așteptările nu sunt confirmate), pe baza experienței din anii trecuți.

Vă invităm să va alăturaţi acestui joc, ca o ocazie de a consolida comunitatea Monterra, dar şi ca prilej de a intra în atmosfera sărbătorilor şi a bucuriei celebrării, mai ales că în fiecare an, în decembrie (pe 7 decembrie) aniversăm încă un an de la înfiinţarea Monterra. Bunătatea este mesajul pe care dorim să îl semănăm în inimile tuturor în acest sezon deoarece credem că ea înfrumusețează viața și dă speranță pentru viitor.

Deja cu gândul la posibile surprize, aşteptăm cu nerăbdare zilele Prietenului secret,

Echipa Monterra

About Echipa Monterra (122 Articles)
Suntem alături de copil în procesul dezvoltării, îl ajutăm să înțeleagă lumea înconjurătoare, îl sprijinim să fie independent, să se respecte atât pe sine cât și pe ceilalti, să facă alegerile potrivite, pentru ca în final să își găsească propriul rol în comunitate.

Comentarii

Adresa de e-mail nu va fi publicata.


*