Povestea inimii

Povestea inimii

Povestea inimii, mai precis povestea inimilor noastre este un exercițiu în care am discutat despre bunătate:

”La discuția cu întreg grupul i-am invitat pe copii să coloreze o inimă cât pot ei de frumos și de vesel, punându-le la dispoziție timp, creioane, inimi albe și floricele adezive. După ce au terminat, i-am invitat să își privească desenele și să asculte bătăile inimii lor.

Le-am propus să ne gândim că inimile acelea frumos colorate sunt de fapt inimile fiecăruia dintre ei, inimile pe care tocmai le-au simțit. Și le-am povestit cum se simte fiecare dintre noi când primește de la un alt copil/adult cuvinte nepotrivite, lovituri ori gesturi nepotrivite și cum inima lor se întristează.

I-am invitat să mototolească inima lor viu colorată și în mod „surprinzător” am primit un mare și categoric „NU”. Unii dintre ei chiar și-au lipit de piept tabloul cu inima lor, nimeni nu voia să și-o șifoneze.

Așa că am decis să le „arătăm” ce se întâmplă în fiecare din noi când cineva ne rănește. Am colorat cât am putut de vesel și plăcut o inimă, le am spus că așa mă simt când primim zâmbete, îmbrățișări, ajutor, cuvinte plăcute, dragoste și când oferim la fel.

Apoi am rugat un alt adult să preia rolul copilului/adultului care se apropie și împinge. Când am luat desenul cu inima, în mână, m-a împins, iar inima din mâinile mele s-a mototolit. Mi-a cerut scuze… și parcă inima s-a mai netezit.

Astfel se întâmplă cu fiecare dintre noi, atunci când e rănit. Când primim un gest plăcut, o îmbrățișare ori scuze, supărarile încep să treacă, dar când rana e mare (așa cum era hârtia mea de șifonată), e nevoie de mult timp și multă grijă, susținere, gesturi frumoase pentru a se vindeca, așa cum și pentru desenul meu cel mai probabil va fi necesar să folosesc o carte foarte mare și grea/plină și timp pentru a-l netezi, la fel cum era la început. 💗

Echipa Monterra

About Echipa Monterra (122 Articles)
Suntem alături de copil în procesul dezvoltării, îl ajutăm să înțeleagă lumea înconjurătoare, îl sprijinim să fie independent, să se respecte atât pe sine cât și pe ceilalti, să facă alegerile potrivite, pentru ca în final să își găsească propriul rol în comunitate.

Comentarii

Adresa de e-mail nu va fi publicata.


*