Povestea cizmulițelor-curcubeu

Povestea cizmulițelor-curcubeu

#BunătateaEContagioasă Povestea cizmulițelor-curcubeu.

Despre bunătate și inocență, despre viitorii adulți și comunitatea Monterra. Despre cum au înțeles copiii că putem să construim o lume mai bună împreună. Poveste istorisită de un adult de la clasă:

”Alături de copiii de la Grupa Fluturașilor am strâns donații pentru magazinul La Taica Lazăr – Magazin de Caritate.

I-am încurajat să aducă lucrușoare de acasă pe care ar vrea să le doneze copiilor din spitale ori din familii nevoiașe (jucării, haine, încălțăminte, cărți), poate o hăinuță ori încălțăminte care le-a rămas mică, o carte pe care nu o mai răsfoiesc, jucării pe care nu le mai folosesc, orice le-ar putea fi de folos și le-ar putea aduce bucurie altor copii.

Așa că, începând din ziua următoare, copiii au început să aducă la grădi( cu zâmbete laaargi) sacoșe cu hăinuțe ori cu cărți „pentru copiii care n-au sau sunt bolnavi”. Într-o zi am scos toate cutiile și sacoșele în mijlocul sălii să vadă câte lucruri s-au strâns deja – se citea încântarea în ochii fiecăruia dintre ei.

O fetiță și-a dat seama că ea n-a apucat să doneze nimic, așa că mi-a spus să aștept puțin. A mers la vestiar, și-a luat cizmulițele ei preferate(cu curcubeu și norișori), le-a pus într-o punguță și mi le-a dat:
-Uite, ia și cizmulițele mele, mi-au rămas puțin mici!, a spus ea, confirmând mai apoi de mai multe ori că da, își dorește să doneze și este sigură de decizia venită chiar atunci din suflețelul ei. ❤️🌈

Povestea cizmulițelor-curcubeu

Vă mulțumim din suflet, dragi părinți, pentru sprijin! Și vă mulțumim pentru implicarea copiilor – am observat cutii care conțineau și… un pumn de bomboane, o bentiță, o brățară de copil, un prosopel… Incredibil de emoționant! O mâna de copil le alese și le aranjase pentru alți copii.  ❤️❤️❤️

Echipa Monterra

About Echipa Monterra (122 Articles)
Suntem alături de copil în procesul dezvoltării, îl ajutăm să înțeleagă lumea înconjurătoare, îl sprijinim să fie independent, să se respecte atât pe sine cât și pe ceilalti, să facă alegerile potrivite, pentru ca în final să își găsească propriul rol în comunitate.

Comentarii

Adresa de e-mail nu va fi publicata.


*