Modul de 4 ateliere de comunicare relationala prin Metoda ESPERE

Comunicare relationala prin Metoda ESPERE

Avand in vedere ca meseria de parinte este cea mai grea, Monterra va propune o serie de 4 ateliere ESPERE, pe un format interactiv in care puteti gasi raspunsuri la multe situatii dificile pe care le aveti de gestionat – acasa, la gradinita, la bunici, etc. Sigur ca nu vorbim nici de un manual de instructiuni, nici de retete magice si nu garantam rezultate de maniera „copilul meu nu plange niciodata„, ci va propunem un curs in care va puteti clarifica propriul cadru de referinta, valorile si asteptarile pe care le aveti de la relatia cu copilul dumneavoastra. Aceasta deoarece o relatie armonioasa in sanul familiei este cea mai buna baza pentru o relatie armonioasa a copilului cu comunitatea de copii din gradinita/scoala si pentru disponibilitatea lui de a invata.

Asadar, daca va doriti sa stiti cum sa vorbiti astfel incat copilul sa auda cu adevarat si daca va doriti ca mesajele pe care dvs. le trimiteti sa ajunga fara mari distorsiuni la destinatar, va asteptam la atelier. ESPERE ofera instrumente simple, concrete si prietenoase pentru a pune bazele unei comunicari asertive cu cei din jur. Puteti afla cum sa comunicati lucruri care va deranjeaza intr-o maniera adecvata si cu rezultate constructive. Vom vorbi despre mesaje care ne hranesc si mesaje care ne intoxica. Vom afla despre bastonul cuvantului, esarfa relatiei, despre mama si mamica, tata si tatic si cum putem hrani si echilibra multiplele relatii si roluri pe care ni le asumam.

In Monterra toate educatoarele principale au diploma ESPERE – astfel incat la clasa sa avem o comunicare autentica, la persoana intai, pornind de la propriile nevoi si cerinte cu fiecare copil in parte. De asemenea, si asistentele de educatoare participa lunar la atelierele ESPERE organizate la noi. Va invitam si pe dumneavoastra in comunitatea ESPERE astfel incat sa crestem impreuna!

Tematica si data:

Secretul pentru a fi un parinte mai bun Luni, 20 Octombrie – 18:30-20:30

Cum fac fata emotiilor puternice ale copilului meu? Luni, 17 Noiembrie – 18:30-20:30

Copilul meu are 1000 de dorinte, ce ma fac?Luni, 8 Decembrie – 18:30-20:30

Limite sanatoase pentru copilul meuLuni, 19 Ianuarie 2015- 18:30-20:30

In cadrul atelierelor vei putea:

  • Sa descoperi pornind de la intrebarile si situatiile tale concrete care sunt cuvintele potrivite pentru a hrani increderea in sine si creativitatea copilului tau.
  • Sa exersezi noi moduri de a comunica, ce si cat anume ceri, primesti, dai si refuzi in relatia cu copilul tau pentru a elimina tensiunile zilnice
  • Sa stii cand sa spui DA sau NU cererilor copilului tau si consecintele acestora pe termen lung.
  • Sa gasesti si alte solutii fata de cele pe care deja le-ai abordat fata de provocarile zilnice pe care ti le lanseaza copilul tau?
  • Sa cunosti care sunt adevaratele nevoi ale copilului tau si caile pentru a le implini
  • Sa construiesti o relatie solida si sanatoasa cu copilul tau, care sa treaca mai tarziu proba de foc a adolescentei
  • Sa exersezi modalitati sanatoase de a stabili si respecta reguli
  • Sa afli cum sa sustii eficient procesul copilului tau de a deveni treptat autonom

Cum se va lucra practic folosind metoda?

Metoda ESPERE® este concreta, clara si usor de pus in practica, pornind de la intrebarile si cererile tale concrete, legate de schimbarile pe care vrei sa le produci in relatia cu copiii tai.

Cu cine?

Claudia Jimeno Beltran este psiholog, consultant in comunicare relationala, are o experienta de 11 ani in consultanta individuala in comunicarea relationala, ca trainer si moderator de grupuri de dezvoltare personala. Pentru a o putea cunoaste mai bine, vizitati site-ul radioului pentru copii si parinti Itsy Bitsy, la care de cativa ani este invitata pentru a oferi “Meditatii pentru parinti„.

Cati Calin este psiholog, trainer şi consultant in comunicare relationala in supervizare, cu experienta de 11 ani ca moderator de grupuri de dezvoltare personala, programe de formare pentru profesori, educatori, parinti, copii si organizatii. Aici ii poti citi articolele.

Unde?

Sediul Monterra din Str. Arh Gheorghe Mandrea nr. 6, Sector 2 Bucuresti

Cât costă?

Seminar Espere 2 ore = 45 ron/parinte/atelier;

Pentru familie se acorda discount – 70 ron/familie iar pentru 1 abonament la toate cele 4 ateliere costul este de 160 ron/abonament. De asemenea, pentru o familie care se inscrie in avans la toate cele 4 ateliere costul este de 150 ron/abonament.

Pentru copiii de peste 3 ani, oferim posibilitatea de a face activitati distractive la gradinita in acest interval. Parintii vor pregati copiiilor o mica gustare pentru ora 20:00 si vor achita un cost de 20 ron/copil. Oferta este valabila pentru minim 5 copii.

Inscriere

E-mail catre Anca Trifu la anca.trifu@aicicrescmontessori.ro sau telefon 0751 067 279

Va asteptam cu drag!

About Echipa Monterra (122 Articles)
Suntem alături de copil în procesul dezvoltării, îl ajutăm să înțeleagă lumea înconjurătoare, îl sprijinim să fie independent, să se respecte atât pe sine cât și pe ceilalti, să facă alegerile potrivite, pentru ca în final să își găsească propriul rol în comunitate.

Comentarii

Adresa de e-mail nu va fi publicata.


*