Mesaje de bună dimineața

Un mesaj de bună dimineața - surpriză pentru copil.

Am citit pe undeva la un moment dat despre o mamă care spunea că în fiecare zi, odată cu pachetul de prânz pentru școală, îi punea fiicei sale un bilețel. Un fel de surpriză, care, deși după o vreme așteptată, tot își păstra farmecul. Un mod de a fi prezent în viața celuilalt. Un mesaj de bună dimineața – surpriză pentru copil.

Primul meu gând a fost că este un efort pe care nu l-aș putea face. Zi de zi, ani de zile. Mi s-a părut prea mult.

Cred că erau acolo niște descrieri super entuziasmate despre cum se simțea fiica și cum a păstrat și a pus împreună toate aceste biletele și a ieșit ceva foarte fain s.a.m.d. La un moment dat m-am întrebat dacă chiar s-a întâmplat în realitate. Apoi mi-am spus că nici măcar nu contează. Nici dacă s-a întâmplat. Nici dacă ce îmi amintesc eu acum este real. Contează ce a trezit în mine și cum a rămas cu mine ideea asta frumoasă. Și apoi, m-am gândit să o pun totuși în practică. Într-o formă sustenabilă :-). Mi-am propus să fie un bilețel pe săptămână, de obicei lunea, dar că să fie surpriza și mai mare, dacă luni trece fără bilet, să îl pun marți sau miercuri.

Evident că luni dimineață nu e un timp ideal de scris biletele drăgăstoase și simpatice. Cel puțin nu pentru mine. Așa că mi-am luat un timp  în weekend și am scris o serie de câteva mesaje, cu scrisul meu cel mai frumos, pe niște pagini care puteau fi ușor smulse din caiet (foile nu ar fi avut un destin  împlinit prin casă). Eu am folosit cerneală verde, că așa s-a întâmplat când am căutat un pix în casa noastră de oameni studioși. Apoi am constatat că e chiar fain, așa, verde.

Am scris 9 mesaje. Ar ajunge pentru 2 luni. Dacă nu ratez nicio săptămână.

Mi-am imaginat că atunci când copilul este la școală și descoperă ceva ce poate îi încălzește sufletul, ziua lui devine mai bună. Acum, mulți copii merg la școală în biroul din camera lor. Unde pot descoperi la un moment dat în penar un mesaj surpriză. Pentru copiii care abia învață să citească, poate fi un mesaj scris cu litere de tipar mici (ca și cum ar fi o carte) sau cu litere mari de tipar. Sau un desen semnat MAMI/TATI/ȘORICEL.

Pentru inspirație, mesajele mele au sunat așa: (cum le-am găsit în calculator – sigur când au ajuns pe hârtie au suferit ceva modificări):

Te iubesc așa cum ești.

Ești primul meu copil și vei rămâne așa, indiferent ce se întâmplă. Dragostea mea pentru tine are un loc foarte special în inima mea.

Te iubesc absolut și fără nicio condiție.

Te iubesc și te-am iubit întotdeauna cu cea mai mare dragoste posibilă. Este ceva ce nu se poate schimbă vreodată.

Nu există nimic ce tu ai putea face care să micșoreze dragostea pe care eu o simt pentru ține.

Atunci când tu te-ai născut, inima mea a născut o inima specială care simte o dragoste infinită și necondiționată față de tine.

Nu poți face nimic care să mă facă să te iubesc mai mult. Pentru că te iubesc deja cu cea mai mare dragoste posibilă.

Mi-aș da viața pentru ține, fără nicio ezitare, dacă acest lucru ar fi necesar. Cred că știi asta.  (nu știu dacă asta a trecut de comitetul de redacție, dar mi-a venit să îl scriu)

Este o bucurie să fii în viața mea, zi de zi. Mulțumesc.

Ramona Oros – psiholog și psihoterapeut, fondator Monterra și pedagog Montessori cu diploma AMS 6-12 ani

About Ramona Oros (20 Articles)
Fondator Monterra Psiholog si psihoterapeut Consider ca educatia este esentiala in dezvoltarea fiintei umane si in special educatia la varstele mici este cea care modeleaza si formeaza viitorul adult. Cred ca putem creste impreuna copii fericiti si impliniti.

Comentarii

Adresa de e-mail nu va fi publicata.


*