La colțul de lectură– seria Hoinari prin anotimpuri (II)

Aici cresc Montessori

Seria de cărți ilustrate Hoinari prin anotimpuri au fost punct de plecare pentru discuții interesante în comunitatea noastră. La vârstele mici există o dorință naturală a copilului să împărtășească cu ceilalți lucrurile pe care le știe, să împărtășească emoțiile pe care le trăiește.

De la prima pagină, plecând de la ilustrațiile din carte, copiii au simțit nevoia să completeze povestea dintre file. Ei au strecurat în discuție animale domestice observate pe durata vacanței. Au vorbit cu entuziasm despre aspectul și comportamentul lor, hrană, despre asemănări și deosebiri.

Copiii s-au completat unii pe ceilalți sau s-au urmărit cu atenție. Unii dintre ei au avut la îndemână povești cu învățăminte.“Bunicul mi-a spus că demult, în satul lui, un om a lovit un cal. Caii nu se lovesc, pentru că îi doare. Și calul l-a pișcat pe omul care l-a lovit.

Despre animale sălbatice

Ca o urmare firească, discuțiile au alunecat spre descrieri ale unor animale sălbatice. S-au referit în special la cele observate la delfinariu sau grădina zoologică. Sau în cadrul activităților de vacanță: culesul fructelor, mișcarea în aer liber, pescuitul. Și aici a început o discuție fascinantă despre pești, plecând de la o poveste de vacanță petrecută la „păstrăvăria de la munte”.

O lectură potrivită pentru copii de toate vârstele – seria Hoinari prin anotimpuri, Editura Casa

Echipa Monterra

Distribuie acest articol:

Facebook
LinkedIn