La colțul de lectură – seria Hoinari prin anotimpuri

La colțul de lectură. Seria de cărți ilustrate Hoinari prin anotimpuri

Clasa Montessori oferă un crâmpei de realitate la o scară mai micăMediul astfel creat facilitează dezvoltarea psihică a copiilor – preia la o scară mai mică situațiile concrete din viața de zi cu zi, astfel încât copiii experimentează aceste situații și învață să le gestioneze într-un mediu sigur, având aproape de ei adulți pregătiți pentru a-i sprijini și îndruma la nevoie.

Seria de cărți ilustrate Hoinari prin anotimpuri a adus mediul și forfota orașului în mijlocul copiilor, în câteva file. Am descoperit cu plăcere primăvara și vara, iar copiii au “citit” cu bucurie fiecare carte de la prima, până la ultima pagină. Și-au lansat provocări urmărind traseul fiecărui personaj în parte și au urmărit animăluțele pe care le-au îndrăgit pe loc. Ghidați de adultul de la clasă, copiii au avut parte de un real exercițiu de descoperire, de atenție la detalii, de punere în context și de anticipare.

Cel mai mult îmi place cartea pentru că are oameni, dar are și pisicuțe și căței care fac mereu altceva”. Copiii revin la volume singuri sau în grupuri mai mici, reușind să citească povestea din spatele imaginilor din ce în ce mai bine, de fiecare dată cu mai multe detalii despre acțiuni, despre caracteristicile anotimpurilor și reperele pe care le găsesc în jurul lor în viața reală: în curtea grădiniței, în parc, în oraș, în vacanță.

O lectură potrivită pentru copii de toate vârstele – seria Hoinari prin anotimpuri, Editura Casa

Echipa Monterra

 

About Echipa Monterra (122 Articles)
Suntem alături de copil în procesul dezvoltării, îl ajutăm să înțeleagă lumea înconjurătoare, îl sprijinim să fie independent, să se respecte atât pe sine cât și pe ceilalti, să facă alegerile potrivite, pentru ca în final să își găsească propriul rol în comunitate.

Comentarii

Adresa de e-mail nu va fi publicata.


*