Învățare prin joacă – Omida din cofraj de ouă

Învățare prin joacă. Când munca și joaca sunt alăturate.

Învățare prin joacă. Când munca și joaca sunt alăturate.Valoarea educativă a abilităţilor de lucru manual, chiar și la vârstele mici, se situează pe acelaşi plan cu celelalte domenii curriculare. Abilitățile de lucru manual contribuie la dezvoltarea motricității fine și chiar a personalităţii copilului: oferă un mediu stimulativ, provoacă imaginația și consolidează înformațiile existente. Când munca și joaca sunt alăturate în cadrul unei activități acest lucru contribuie la dezvoltarea copilului. În comunitățile noastre, joaca nu este un concept frivol și nici lipsit de utilitate, nu reprezintă un mod de a ”își umple timpul într-un mod amuzant”, ci face parte integrantă din procesul de învățare.

Omida din cofraj de ouă

O oportunitate de învățare am descoperit în timpul confecționării unei omizi din cofraje de ouă. Dincolo de activitatea manuală în sine, am făcut ce ne place cel mai mult. Am reluat și am consolidat, în joacă, cunoştinţele despre insecte, culori, formă, mărime. Totul s-a desfășurat firesc, întrebările și răspunsurile au apărut natural. Bineînțeles că am descoperit alte insecte, chiar animale care pot fi confecționate cu ajutorul cofrajelor de ouă.

Copiii s-au bucurat de obiectele pe care le-au realizat, am avut parte și de un spectacol cu “dresură de omizi”.

În grădinița Monterra recompensa copilului este interioară: satisfacția dobândită, mulțumirea că a reusit să ducă un lucru la bun sfârșit. Un element extrem de actual, pe care îl întâlnim tot mai des în diversele teorii de parenting și care este susținut de tot mai multe studii în domeniu.

Editura Casa, prin colecția Hobby creativ vă oferă propuneri de activități practice pentru cei mici.

Echipa Monterra

About Echipa Monterra (122 Articles)
Suntem alături de copil în procesul dezvoltării, îl ajutăm să înțeleagă lumea înconjurătoare, îl sprijinim să fie independent, să se respecte atât pe sine cât și pe ceilalti, să facă alegerile potrivite, pentru ca în final să își găsească propriul rol în comunitate.

Comentarii

Adresa de e-mail nu va fi publicata.


*