În vizită la muzeu

Muzeele din București

Ne dorim ca cei mici să devină consumatori de cultură, să aprecieze și să se bucure de toate minunile lumii care ne înconjoară. A merge la muzeu cu ei înseamnă a îi obișnui de timpuriu cu astfel de activități educative, a îi familiariza cu regulile unor astfel de spații și, asigurându-vă că are parte de experiențe plăcute, evenimentele de acest gen pot deveni o bucurie.

Desigur, primul pas este selectarea unui muzeu potrivit vârstei și intereselor copilului, eventual alegând împreună cu el dintre opțiunile posibile (expoziții care îi pot stimula inteligența și imaginația, abordând subiecte care îi vor stârni curiozitatea). De asemenea, uneori nu este necesară vizitarea întregului muzeu ci păstra doar pe o anumită temă, rezumându-vă la a descoperi exponatele legate de aceasta – unele despre care puteți povesti copilului în prealabil astfel încât să fie pregătit iar curiozitatea sa să fie deja stârnită.

Un element important este stabilirea detaliilor – de la prezentarea regulilor (de obicei nu este permisă atingerea exponatelor, se folosește o voce de interior etc.) pînă la mici elemente de care puteți ține cont pentru a vă ușura vizita: evitați orele de vârf, aveți grijă ca cel mic să nu fie flămând sau prea obosit (înainte de ora de masă sau de cea de culcare)…

Recomandarea noastră este planificarea din timp (astfel încât să nu pierdeți momente prețioase încercând să vă orientați) fără însă a transforma vizita într-o experiență prea strictă – ne dorim să sădim sămânța curiozității și bucuria explorării.  Păstrați-vă zâmbetul și curiozitatea intacte, faceți pauze neplanificate, schimbați planul în funcție de reacțiile copiilor, jucați diferite jocuri și nu uitați că cel mai important lucru e să construiți amintiri :D.

În încheiere vă propunem o listă cu câteva dintre locurile din București interesante pentru o vizită alături de cei mici. Chiar dacă unele dintre ele sunt din păcate în continuare încremenite în trecut :-(, pot reprezenta o soluție bună pentru pasionații de anumite subiecte și oferă oportunitatea de a observa obiecte reale greu de găsit altfel (elicopter, tanc etc.). În plus, multe dintre ele organizează diverse tururi ghidate, expoziții temporare interesante sau alte evenimente pentru copii:

Echipa Monterra

About Echipa Monterra (122 Articles)
Suntem alături de copil în procesul dezvoltării, îl ajutăm să înțeleagă lumea înconjurătoare, îl sprijinim să fie independent, să se respecte atât pe sine cât și pe ceilalti, să facă alegerile potrivite, pentru ca în final să își găsească propriul rol în comunitate.

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. Vizita la muzeu cu copiii. O aventură amuzantă pentru întreaga familie.

Comentarii

Adresa de e-mail nu va fi publicata.


*