Gradinita Monterra la inceput de drum

Este un inceput de an scolar si un inceput de drum pentru Gradinita Monterra…De fapt, totul a inceput in urma cu 3 ani, in decembrie 2010, o data cu preluarea unei gradinite traditionale Lumea Piticilor cu intentia de transformare a ei intr-o gradinita Montessori. Au urmat etapele concrete: recrutarea educatoarelor, instruirea lor in pedagogia Montessori prin cursurile AMI (Association Montessori International) de cel mai inalt nivel, pregatirea mediului Montessori si achizitionarea materialelor Montessori specifice. Apoi autorizarea ARACIP pentru alternativa Montessori, astfel ca vorbim la acest moment in Bucuresti de 3 gradinite Montessori autorizate sa functioneze in alternative Montessori – MKB, Casa Montessori si Gradinita Monterra.

Pentru mine, venind din mediul corporatist, trecerea in domeniul educational a fost plina de surprize si provocari. Pe partea negativa – multa birocratie, multe formulare si tone de hartii, dar sunt coplesita de toate lucrurile frumoase si mai ales de calitatea exceptionala a oamenilor pe care ii intalnesc in fiecare zi, prin ceea ce fac: oameni cu proiecte frumoase, ce vor si pot sa schimbe lucrurile, oameni ce au valori si un plan despre cum pot avea propria lor contributie pozitiva, oameni ce te inspira si energizeaza atunci cand stai de vorba cu ei….

Cred ca as putea scrie un roman intreg despre Romania optimista 🙂 – nu cea care apare la stiri, unde nu au loc decat crimele, jafurile si problemele, ci un roman sau o serie de articole despre oameni adevarati care sunt langa noi, nu apar la televizor si realizeaza lucruri fenomenale in fiecare zi: cresc copii frumosi fara pedepse si recompense, invata oamenii sa comunice autentic si personal, au proiecte bio si comportamente eco …ce ii diferentiaza pe oamenii pe care ii vad in fiecare zi? Merg cu o luminita in ochi la locul de munca, care nu este doar un loc de munca, ci un prilej de a aduce o contributie proprie si personala la un viitor care arata mult mai bine decat cel de la stiri.

Acum, la inceput de an scolar, este un moment in care ma uit cu bucurie la ceea ce ne-am propus in urma cu 3 ani si cat am realizat: pot spune ca Gradinita Monterra are succes – masurat prin copii fericiti si parinti multumiti, parte acum din 2 grupe Montessori 3-6 ani si 2 grupe Montessori 2-3 ani. Si pentru aceasta am multa apreciere si recunostinta – pentru toata echipa Monterra ce a facut posibil acest proiect, pentru parintii ce au ales o gradinita Montessori pentru copiii lor si ne sustin in ceea ce facem, pentru partenerii nostri (Centrul Amaneser, MKB, ADEMR, Fundatia Arsenie Boca) si pentru multi alti oameni minunati pe care ii intalnim in fiecare zi, care aleg sa faca lucrurile altfel si cred intr-o altfel de educatie.

Ca in fiecare an, pornim la drum si cu multe lucruri de imbunatatit – mai ales in zona de comunicare si organizare. Ne suflecam manecile si ne apucam cu drag de lucru, pentru ca facem ceva in care credem – iar acest lucru este irezistibil :-)!

2 Trackbacks & Pingbacks

  1. Monterra: simbolul girafelor
  2. Simbolul girafelor - limbajul inimii. Simbolul Monterra - Blog Monterra

Comentarii

Adresa de e-mail nu va fi publicata.


*