Demonstrație de karate

Uncategorized

În cadrul saptamanii de Scoala Altfel, elevii de la Scoala Monterra au beneficiat de o lectie demonstrativa de karate de înalt nivel, Sensei Cheles Claudiu a venit însoțit de un grup de copii deja înaintați în tainele acestui sport, avand centuri galbene/albastre.

Ora a început cu demonstrații din partea copiilor Karateka, demonstrații urmărite cu sufletul la gură de elevii Monterra: baraje, lovituri cu pumnul/piciorul și diferite kata (succesiuni rapide de tehnici defensive/ofensive). Apoi, la intrebarea lui Sensei adresata elevilor Monterra:”Vreti sa invățați și voi mișcări de bază din karate?” s-a auzit un cor entuziasmat de ”Daaaaa…😀

 

Astfel că a început o sesiune de lucru în comun, elevii putând învăța mișcările atât de la Sensei, cât și de la copiii practicanți. Fiecare Karateka s-a concentrat și a executat perfect mișcările, totul într-o atmosfera foarte frumoasă, de cooperare si interes. De altfel, Sensei le-a si vorbit copiilor despre doua valori importante ale acestui sport – respect si prietenie – pe care le-am văzut din plin la lucru.

Ne-a placut foarte mult:
– Abordarea caldă și prietenoasă pe care o are Sensei față de copii, îmbinată cu respectul pe care îl câștigă din prima clipă
– Cum au învățat elevii deja din prima parte a orei demonstrative sa salute disciplinat si la unison (Rey)
– Natural și firesc, copiii au parcurs și numărătoarea până la 10 (Ichi – unu, Ni – doi, San – trei, Shi – patru, Go – cinci, Roku – șase, Shichi – șapte, Hachi – opt, Ku – nouă, Ju – zece)
– Cum au dat 50 de copii KIAI (strigăt de luptă) în același în timp la ora 16:00 în curtea din zona Ștefan cel Mare 🙂

 

A fost o lectie valoroasă prin care Sensei a plantat câteva semințe roditoare în sufletul copiilor. Multi dintre ei au continuat practica si dupa terminarea orei si deja le-au comunicat parintilor ca isi doresc sa mearga la sala. Ne bucurăm că am fost împreună la Monterra!

Echipa Monterra

Distribuie acest articol:

Facebook
LinkedIn