Demonstrație de karate

O lecție de karate

În cadrul saptamanii de Scoala Altfel, elevii de la Scoala Monterra au beneficiat de o lectie demonstrativa de karate de înalt nivel, Sensei Cheles Claudiu a venit însoțit de un grup de copii deja înaintați în tainele acestui sport, avand centuri galbene/albastre.

Ora a început cu demonstrații din partea copiilor Karateka, demonstrații urmărite cu sufletul la gură de elevii Monterra: baraje, lovituri cu pumnul/piciorul și diferite kata (succesiuni rapide de tehnici defensive/ofensive). Apoi, la intrebarea lui Sensei adresata elevilor Monterra:”Vreti sa invățați și voi mișcări de bază din karate?” s-a auzit un cor entuziasmat de ”Daaaaa…😀

 

Astfel că a început o sesiune de lucru în comun, elevii putând învăța mișcările atât de la Sensei, cât și de la copiii practicanți. Fiecare Karateka s-a concentrat și a executat perfect mișcările, totul într-o atmosfera foarte frumoasă, de cooperare si interes. De altfel, Sensei le-a si vorbit copiilor despre doua valori importante ale acestui sport – respect si prietenie – pe care le-am văzut din plin la lucru.

Ne-a placut foarte mult:
– Abordarea caldă și prietenoasă pe care o are Sensei față de copii, îmbinată cu respectul pe care îl câștigă din prima clipă
– Cum au învățat elevii deja din prima parte a orei demonstrative sa salute disciplinat si la unison (Rey)
– Natural și firesc, copiii au parcurs și numărătoarea până la 10 (Ichi – unu, Ni – doi, San – trei, Shi – patru, Go – cinci, Roku – șase, Shichi – șapte, Hachi – opt, Ku – nouă, Ju – zece)
– Cum au dat 50 de copii KIAI (strigăt de luptă) în același în timp la ora 16:00 în curtea din zona Ștefan cel Mare 🙂

 

A fost o lectie valoroasă prin care Sensei a plantat câteva semințe roditoare în sufletul copiilor. Multi dintre ei au continuat practica si dupa terminarea orei si deja le-au comunicat parintilor ca isi doresc sa mearga la sala. Ne bucurăm că am fost împreună la Monterra!

Echipa Monterra

About Echipa Monterra (125 Articles)
Suntem alături de copil în procesul dezvoltării, îl ajutăm să înțeleagă lumea înconjurătoare, îl sprijinim să fie independent, să se respecte atât pe sine cât și pe ceilalti, să facă alegerile potrivite, pentru ca în final să își găsească propriul rol în comunitate.

Comentarii

Adresa de e-mail nu va fi publicata.


*