De vorbă cu echipa Monterra: Kathreine Biscubschi

De vorbă cu echipa Monterra: Kathreine Biscubschi

De vorbă cu echipa Monterra. Pasiunea pentru educația Montessori autentică este liantul care ne-a ajutat ca la Monterra echipa să fie o comunitate frumoasă, cu energie bună, oameni care cred că ceea ce facem contează. Ne-am propus să vă prezentăm comunitatea noastră de oameni calificați, empatici, dornici să dezvolte permanent cunoaşterea şi motivaţia internă de învăţare a copiilor. Hadeți să îi cunoaștem mai bine, împreună!

Astăzi, un interviu cu Kathreine Biscubschi, educator Montessori la Monterra (diplomă AMI 3-6 ani), liderul Grupei Licuricilor , comunitatea noastră 3-6 ani cu predare bilingvă, engleză-română (Kathreine are dublă naționalitate – română și britanică).

De vorbă cu echipa Monterra: Kathreine Biscubschi

Cum te-ai descrie în doar câteva cuvinte?

Energică, dedicată și creativă, întotdeauna dispusă să învaț și să accept provocări! Îmi place să fiu înconjurată de oameni pozitivi și capabili care știu să își maximizeze timpul!

Ce calități crezi ca ar trebui să aibă un pedagog Montessori?

Cred că în primul rând dedicarea către educație si educație de calitate. Întotdeauna să analizeze spațiul în care își desfășoară activitatea, adaptându-l continuu la colectivul pe care il are în momentul respectiv.

O altă calitate importantă, însă absolut necesară, este aceea de fin observator, care să înteleagă forța și capacitatea unui copil, măsurandu-și doza de intervenție în lucrul său cu materialele. Bineînteles, este o artă a observării ce se dezvoltă în timp, doar dacă devin conștienți de prezenta și importanța sa.

To be quiet and listen! Altfel spus, să cerceteze o situație pe care au mai întâlnit-o de 100 de ori ca și cum ar auzi-o pentru prima data, pentru ca gestionarea ei să fie particularizată.

Urmatoarea calitate ar fi cea de actor! Să povestească cele mai vesele sau triste momente într-o manieră prin care să trezească sentimente în inimile mici!

Ar mai fi multe altele pentru profilul complet, dar pe poziția 5 se află curajul – pregătirea spiritual să ai o zi agitată , dar pe care să o sfârșești înt-un mod pozitiv alături de copii!

Ce mesaj ți-ai transmite dacă te-ai putea întoarce în timp, către versiunea ta mai tânără?

Google Montessori la 22 de ani!

Ce pasiuni ai?

Călătoritul, nutriția și designul!

Care este cel mai important lucru pe care l-ai învățat de la copii?

Că există progres doar alături de oameni interesați să evoluezi!

Care sunt provocările pe care le vezi tu în educație în contextul actual?

Sunt provocări la diferite niveluri și cred că legislația în permantă schimbare, incapabilă să măsoare, compare si analizeze calitativ rezultatele este prima. Următoarea constă în pregătirea profesională a personalului didactic, în care ar trebui să se investească în calificări și specializări adaptate societații aflate în schimbare. Valorizarea meseriei de profesor prin promovarea unor cadre capabile si interesate de grupa de vârstă la care predau, care să fie un model pentru elevi și care să creeze o legătură cu instituția si educatorul respectiv, prin implicare și responsabilizare!

About Echipa Monterra (123 Articles)
Suntem alături de copil în procesul dezvoltării, îl ajutăm să înțeleagă lumea înconjurătoare, îl sprijinim să fie independent, să se respecte atât pe sine cât și pe ceilalti, să facă alegerile potrivite, pentru ca în final să își găsească propriul rol în comunitate.

Comentarii

Adresa de e-mail nu va fi publicata.


*