Cine sunt și ce drepturi am

Cine sunt și ce drepturi am. Am discutat cu copiii despre 1 Iunie-Ziua Copilului și le-am reamintit ce este un drept și care sunt drepturile pe care le are fiecare copil (la un nume și o familie,care să-l crească cu dragoste și grijă, la educație la sănătate și servicii medicale, la protecție, la joacă etc.).

Am vorbit despre faptul că fiecare copil are un corp, o minte și un suflet de îngrijit și respectat. Fiecare are dreptul la viață. Încă la naștere avem dreptul la un nume, dreptul la o familie care să ofere siguranță, protecție și dragoste. De asemenea, fiecare copil are dreptul la educație și la cele mai bune condiții de sănătate.

Într-una din zile, copiii au ilustrat prin desen aceste drepturi, conturând litere cuprinse în numele lor (dreptul la un nume), case, membrii ai familiei (dreptul la o familie, la protectie si siguranță), mijloace de transport cu care pot călători și ajunge în cele mai plăcute locuri (dreptul la odihnă și relaxare). Am vorbit, de asemenea, și despre responsabilități, care derivă din drepturi, pentru că “libertatea mea se termină acolo unde începe libertatea ta’’(John Stuart Mill).

About Echipa Monterra (123 Articles)
Suntem alături de copil în procesul dezvoltării, îl ajutăm să înțeleagă lumea înconjurătoare, îl sprijinim să fie independent, să se respecte atât pe sine cât și pe ceilalti, să facă alegerile potrivite, pentru ca în final să își găsească propriul rol în comunitate.

Comentarii

Adresa de e-mail nu va fi publicata.


*