Cei trei R la Monterra

Cei trei R la Monterra

Cu totii ne dorim ca anul 2016 sa aduca cat mai multa valoare in viata noastra si a copiilor, astfel va propunem ca, din luna ianuarie sa adaugam o noua valoare in Comunitatea Montessori:

Ajutor.

Cu aceasta noua valoare in suflet, ne propunem sa ii invatam pe copii ca obiectele si lucrurile cu care ei lucreaza sau se joaca, chiar daca s-au stricat sau nu le mai pot folosi in scopul pentru care le-au luat, pot fi utile prin reciclare.

Atat la Scoala cat si la Gradinita am inceput de anul trecut lucrul cu materiale reciclabile iar copii s-au aratat foarte incantati de ideea de a face diferite lucrari din obiecte care in mod normal erau aruncate, dar din luna ianuarie acest proiect va creste si vom avea posibilitatea ca pe langa obiectele pe care le facem noi sa ajutam la reciclarea hartiei, cartonului, pet-urilor, dozelor de aluminiu si a uleiului de gatit folosit.

Vom lucra cu doua firme care se ocupa de reciclare Recicleta si Uleiosul, firme care s-au implicat cu succes in reciclarea materialelor descrise mai sus.

Astfel ca, incepand din luna ianuarie, vom avea in fiecare dintre cele trei sedii, recipiente speciale pentru reciclare, reciciente in care va invitam ca impreuna cu copii, pe care ne dorim sa-i implicam activ in acest demers, sa ne aduceti hartie pe care nu o mai folositi, carton, doze de aluminiu, pet-uri si ulei folosit pe care il puteti aduce in sticle de plastic sau recipiente de sticla (borcane). Puteti afla mai multe detalii despre tipurile de materiale aici.

Prin acest proiect ne dorim ca si Comunitatea Montessori sa fie un partener activ al celor care isi doresc o viata mai buna si mai curata pentru copii.

Echipa Monterra

About Echipa Monterra (122 Articles)
Suntem alături de copil în procesul dezvoltării, îl ajutăm să înțeleagă lumea înconjurătoare, îl sprijinim să fie independent, să se respecte atât pe sine cât și pe ceilalti, să facă alegerile potrivite, pentru ca în final să își găsească propriul rol în comunitate.

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. Proiectul "cei trei R" la Monterra. Promovăm reciclarea

Comentarii

Adresa de e-mail nu va fi publicata.


*