Cadouri diferite pentru cei mici

Aniversările sau sărbătorile înseamnă mai mereu cadouri pentru copii și în general acestea sunt jucării. De multe ori sunt însă prea multe și mai ales dacă știți deja că cel mic va primi (sau are :D) o grămadă de jucării, poate fi o variantă bună să încercați să căutați alte soluții potrivite vârstei lui. Sfatul nostru este să variați cadourile și să le oferiți șansa de a primi mai mult decât jucării, învățându-i astfel să aprecieze lucrurile atent alese, cele care îl provoacă să descopere noi laturi ale lumii în care trăiește și îi cultivă mintea și sufletul. Pornind de la experiența noastră (ca părinți și educatori), am alcătuit o listă cu idei de cadouri diferite:

Album foto – în Monterra, atunci când este aniversarea unuia dintre copii, rugăm părinții să ne aducă o serie de fotografii cu cel mic, pe care să le arate grupei și să le discute împreună. Nu vă putem descrie mândria lor când își prezintă fotografiile! Copiii sunt extrem de încântați de imaginile cu ei și familia lor iar un album foto pe care să îl poată răsfoi când doresc le va face mare plăcere. Cu timpul, acesta poate adăposti chiar mai mult: obiecte-suvenir, mici povestioare dragi sau întâmplări din trecut – toate adunate într-un album numai al lui.

Căsuță pentru păsări și semințe – există diverse modele de căsuțe pentru păsări, chiar unele de montat și vopsit împreună cu cel mic. Oricare variantă ar fi, ea îi va stârni interesul copilului pentru natură și animalele sălbatice (cine știe, ar putea marca începutul unei pasiuni :D) și este un prilej minunat pentru discuții despre tipurile de păsări din zonă, ce anume mănâncă, cât de mari sunt (pentru care este potrivită căsuța?) etc.

Abonament la o revistă – un cadou extrem de potrivit, care încurajează copilul să citească și îi va face mare plăcere, mai ales dacă este o revistă legată de o temă ce îl pasionează. În plus, include și un alt subiect ce îi fascinează pe copii: poșta/ poștașul 😀 – cel mic va fi extrem de mândru să primească în cutia poștală ceva special pentru el!

Înscriere la cursuri, instituții etc. – fie că e vorba de cursuri alese în funcție de preferințele copilului (balet, escaladă, ceramică, patinaj etc.), de un abonament la o bibliotecă sau muzeu (unele muzee au astfel de oferte) ori de activități oferite de diverse centre… variantele sunt nenumărate și îi vor oferi copilului ocazia de a își dezvolta sau aprofunda o pasiune.

Echipament pentru diverse activități – legat de cadoul anterior, în funcție de ceea ce îi place celui mic poate fi vorba de undițe de pescuit, un panou de baschet, instrumente de grădinărit, costum de balet etc.

Bilete la un eveniment – concerte, teatru, filme, evenimente sportive sau culturale… posibilitatea de a merge la un spectacol dorit va fi primită cu mult entuziasm.

Ceas – un cadou prețios, cu valoare sentimentală mare, ceasul primit când era mic va fi păstrat peste ani și va reprezenta o amintire dragă. În plus, îl poate ajuta să învețe timpul (tot în aceeași categorie, a trecerii timpului, un alt cadou potrivit ar putea fi un calendar – exista modele speciale pentru copii, care includ posibilitatea de a selecta anotmpul, starea vremii etc.).

Costum de… – ce își dorește să fie? Pompier, prințesă, pilot de curse? Un costum pentru a deveni pesonajul dorit și câteva din accesoriile potrivite ar putea fi soluția pentru ore întrego de jocuri de rol și bucurie (cunoaștem copii care aproape că nu și-au mai dat jos costumele o perioadă :D).

Set de bucătărie – tot din zona de jocuri de rol, însă varianta cât se poate de reală de această dată: accesorii de bucătărie (poate chiar de dimensiuni mici), perfect funcționale. Se găsesc de vânzare șorțuri de bucătar, ustensile pentru copii și forme care mai de care mai amuzante pentru fursecuri și prăjituri.
Set de baie – un prosop sau halat de baie cu personajul preferat, gel de duș și șampon în flacoane deosebite și atractive pentru copii (sau chiar gelul de duș care îl colorează pe cel mic în albastru înainte de a fi spălat – da, există :D) și o serie de ”pastile” care colorează apa în variate culori… un cadou care include astfel de obiecte de baie ”speciale” este cu siguranță diferit.

Cărți – niciodată nu sunt prea multe cărți :D.

Pușculiță – împreună cu un mic ”depozit” inițial, ar putea fi începutul unei noi preocupări și ar unor lecții legate de bani și gestionarea lor. Și prilej de mândrie pentru cel mic 😀

Covoraș pentru joacă sau hărți, planșe de pus pe pereți– cele mai cunoscute covorașe sunt variantele cu străzi sau case dar există și altele, în funcție de preferințele copilului. Majoritatea sunt sub formă de mochetă și se pot cumpăra la orice dimensiune dorită, fiind astfel adaptate spațiului. În ceea ce privește planșele de pereți, cele mai populare sunt hărțile, unele dintre ele prezentate extrem de simpatic, cu detalii specifice fiecărei zone, dar se găsesc și cu literele alfabetului, anotimpuri, castele, postere cu personaje preferate etc.

Rucsac – un cadou amuzant și practic, de purtat peste tot, cu drag 😀

Echipa Monterra

About Echipa Monterra (122 Articles)
Suntem alături de copil în procesul dezvoltării, îl ajutăm să înțeleagă lumea înconjurătoare, îl sprijinim să fie independent, să se respecte atât pe sine cât și pe ceilalti, să facă alegerile potrivite, pentru ca în final să își găsească propriul rol în comunitate.

1 Comment on Cadouri diferite pentru cei mici

  1. Multe lucruri de învățat!Mulțumim Monterra pentru experiența frumoasă!

Comentarii

Adresa de e-mail nu va fi publicata.


*