Bicicleta fermecată pe care cu toții o purtăm în interiorul nostru

Evenimente

Mihaela Coșescu este o dragă colaboratoare a noastră, un om cu talent de povestitor, care inventează jocuri și povești pentru minte și suflet, povești despre empatie și conectare, povești cu și pentru părinți și copii.

Mihaela este parte din comunitatea noastră extinsă, prezență constantă de-alungul timpului – a lansat la Monterra fiecare carte pentru copii pe care a scris-o până acum. Am fost împreuna până la capatul lumii și ne-am promis că ne vom iubi, orice culoare am avea. Într-o zi ne-am dat seama că suntem R-friends și ne-am gândit că o bicicletă ne-ar fi de folos să zburam până la stele…

Am susținut-o cu drag la lansare și ne-am bucurat să o avem alături și la serbarea de final de an la Școala Monterra, când absolvenții noștri au primit  și câte un exemplar din cartea ei (cu autograf din partea autoarei, prezentă și ea la eveniment) dar și la întâlnirea de suflet cu copiii școlari din Chitila. Ne-a făcut mare plăcere să îi dăruim cărțile cu ocazia zilei de 1 iunie sau să primim în clasele noastre girafele – simbolul Monterra dar și ajutor pentru Adăpostul Casa Agar, unde victimele violentei domestice sunt sprijinite să înceapă o noua viață. A venit la noi și, alături de copii Monterra, a construit povești uimitoare, cu dragoni, unicorni, păsări flamingo și roboți. ”Mai exista și o rachetă. Pe ea stătea un fluture multicolor așteptând să-l ducă în împărăția fluturilor…” a spus unul din copii. Și  ”trăiau toți în lumea iubirii” (inventată de Ioana sau Maiestatea Sa :D). Acolo ” se dădeau pe un curcubeu de gelatină, când au fost vizitate de o roboțică. Ea nu știa ce e iubirea, așa că i-a întrebat pe toți ce e iubirea. Fiecare i-a oferit explicația personală: iubirea e atunci când dai pupici, îmbrățișări, când îi faci celuilalt desene frumoase, când te gândești la el… În final, s-au gândit cu toții cum să o învețe pe roboțică să iubească pentru că ea nu știa să facă asta, ”așa că i-au spus că trebuie să își facă prieteni. Și că poate să își facă prieteni dăruind.”… Poveștile au continuat, însăilate din frânturile adăugate de fiecare copil entuziast :D.

Alături de cărțile ei am călătorit de fiecare dată în lumile infinite ale fanteziei.  O facem și cu ultima ei carte, ”Bicicleta fermecată”, o poveste blândă și încărcată de emoții despre copilărie, maturizare și speranță.

„O carte ce mi-a adus căldură în inimă-prin povestea înduioșătoare și mi-a bucurat ochii – prin Armonia culorilor și Frumusețea motivelor. Despre cum suntem aici pe Pământ pentru a îi servi pe ceilalți. A-i ajuta pe măsura puterilor noastre. Și atunci când facem asta din suflet și cu toată credința, mai ales când ne este greu, lumea noastră se transformă.” – Anca Trifu (Director și Fondator Monterra)

”Ați avut vreodată o dorință foarte, foarte mare? Una pe care ați ținut-o ascunsă bine, ca pe o comoară prețioasă care s-ar distruge odată ce ar vedea lumina soarelui? Acea dorință, la care atunci când vă gândiți, e suficient să vă aprindă în suflet lumină și mii de posibilități?

Și… când credeai că o să rămână ascunsă pentru totdeauna, cineva îți oferă, simplu, într-o bună zi, exact ceea ce visai. Mulțumesc pentru ajutor, uite o bucată de fericire. Atunci realizezi că poate adevăratul curaj este să primești ceea ce ți se oferă. Mai ales atunci când ceea ce ți se oferă este chiar ceea ce îți dorești. Căci unde ai putea sa ajungi dacă ți-ai da permisiunea să faci asta? Poate chiar într-o nouă viață. Ești pregătit? Hai!” – Ramona Oros (Psiholog și psihoterapeut/ Fondator Monterra)

Echipa Monterra

 

 

Distribuie acest articol:

Facebook
LinkedIn