Sunt mama și tata cu adevărat Moș Crăciun?

Aici cresc Montessori

Legat de ce întrebările copiilor privitor la Moș Crăciun, vă propunem adaptarea unui mesaj emoționant, care considerăm că exprimă într-un mod foarte potrivit esența lui Moș Crăciun:

Draga noastră/ Dragul nostru,

Îți mulțumim pentru scrisoarea trimisă. Întrebarea ta, „Sunt mama si tata cu adevarat Mos Craciun?”, este foarte potrivită. Știm că te frământă de mult timp, așa că ne-am gândit cu atenție și grijă la ce să îți spunem.

Răspunsul este „nu”. Nu suntem Moș Crăciun. Nu există un singur Moș Crăciun.

Totuși, noi suntem acele persoane care îți umplu șosetele cu cadouri. De asemeni, noi suntem cei care alegem și împachetăm cadourile de pus sub brad, la fel cum părinții noștri au făcut-o pentru noi și cum părinții lor au  făcut-o la rândul lor pentru ei.

Vei face și tu la fel pentru copii tăi și ți se va umple inima de bucurie să îi vezi coborând scările în grabă în dimineața de Crăciun. Și vei iubi momentele în care stau încântați lângă brad, cu fețele lor micuțe luminate de becurile de la instalația de Crăciun…

Totuși, asta nu te va transforma în Moș Crăciun.

Moș Crăciun înseamnă cu mult mai mult decât noi toți, iar ceea ce face el se întinde pe o perioadă de timp mai lungă decât viața oricăruia dintre noi. Ceva simplu, dar puternic, căci el îi învață pe copii să creadă în ceva ce nu pot vedea sau atinge.

Și este un lucru foarte important acesta. Pe parcursul vieții tale vei avea nevoie de această abilitate de a crede: să ai puterea să crezi în tine, în prietenii tăi, în talentele tale și în familia ta. Vei avea nevoie să crezi în lucruri care nu se pot măsura și nici măcar nu se pot ține în mână. Să crezi în acea mare putere invizibilă care este iubirea, cea care îți va lumina sufletul și viața din interior, chiar și în cele mai întunecate și reci clipe.

Moș Crăciun este un profesor și noi am fost elevii lui, iar acum ai aflat și tu care este secretul prin care reușește să ajungă în toate casele în Ajunul Crăciunului: este ajutat de toți oamenii ale căror inimi sunt pline cu bucurie. Cu inimile pline, oameni ca noi îl ajută pe rând pe Moș Crăciun să facă ceva ce altfel ar fi imposibil.

Așadar nu, nu suntem Moș Crăciun. Suntem însă parte din echipa lui, și de acum ești și tu. Pentru că Moș Crăciun este iubire și magie, speranță și fericire.

Te iubim, acum și mereu,
Mama și Tata

Distribuie acest articol:

Facebook
LinkedIn