Serbarea de Crăciun: Grupa Fluturasilor

Serbarea de Craciun:

Am participat la serbarea de la Grupa Fluturașilor și am fost impresionați de câte surprize au pregătit cei mici. Ne-am bucurat împreună de clipele magice!

În mansarda noastră încăpătoare părinții au luat loc pe scăunele, încântați și emoționați, iar lumina s-a stins în cameră… pentru a pregăti sosirea celor mici. De îndată ce întunericul ne-a acoperit au intrat unul câte unul, purtând în mână lămpașe colorate care iluminau feeric încăperea. Șiragul de felinare așezate în dreptul părinților avea să marcheze pe tot parcursul serbării magia momentului. S-au așezat liniștiți în jurul bradului iar când s-a aprins lumina au început să se uite curioși în jur, căutându-și familiile, cu ochișorii sclipind de încântare (cât despre ochii părinților, putem să jurăm că am văzut și ceva lacrimi :D).

Și după așa intrare spectaculoasă, cei mici ne-au cântat (chiar și în engleză, îndrumați de Alexandra) și au și dansat. Am cântat și noi, adulții… ne-a învățat Magda, educatoarea lor, cum :-). Cântecele au fost ”interpretate” artistic de copii, care au gesticulat de zor: manuțele lor erau vântul sau clopoțeii mișcându-se veseli… Nu doar atât, ci au avut ca invitați speciali doi tineri care ne-au încântat cu interpretarea lor la flaut. Peste toate, replicile spontane, ca ”Am vazut-o pe mami!” sau ”Magda, Horia a atins globul!” au făcut audiența să chicotească amuzată.

Copiii au și bucătărit, în cadrul unei scenete în franceză. Ne-au ”pregătit” celebra ”galette des rois”, specifică acestie perioade din an – cu ajutorul Simonei, profesoara de franceză care a fost alături de noi pentru a se asigura că respecta întocmai rețeta. Elementul surpriză al acestei prăjituri este că în interiorul ei se ascunde un obiect mic iar cel care are norocul să îl găsească în porţia sa va fi desemnat regele zilei şi primește o coroană artizanală (de unde și numele prăjiturii). Pe scurt, cei mici s-au organizat exemplar, având doi ”chef patissier” (cu bonetă de bucătar) care cereau diverse ingrediente (cât se poate de reale!) ce erau aduse de ajutoarele lor. În bolul mare s-au adunat pe rând puțină făină, unt, zahăr și ouă (spargerea lor a fost urmărită cu mare amuzament de părinți – copiii au făcut tot!). Multe ”animale din pădure” au venit pe rând, dorind și ele să guste, dar au fost refuzate în cor de ceilalți copii în timp ce ingredientele erau amestecate cu sârg, astfel încât la final chiar rezultase o compoziție omogenă. ”Prăjitura” era gata să fie dusă la bucătărie, în cuptor. De acolo s-a întors, printr-o mică vrajă, rumenă și aromată, minunată la gust – fiecare a primit o bucățică, și copii, și adulți. Și printr-o întâmplare minunată, coroana de rege a ajuns la surioara mai mică a Marei, venită cu părinții la serbare.

A urmat momentul cadourilor: fiecare avea o etichetă iar copiii care deja știu să citească (sunt câțiva, da) i-au strigat pe rând pe ceilalți. În freamătul sălii, valuri de hârtie vesel colorată au invadat podeaua… La final, părinţii şi copiii au gustat prăjiturele şi suc, urându-şi “Sărbători fericite!”. Au fost momente minunate, care fac din lumea în care trăim un loc mai frumos.

Numai ganduri bune,

Echipa Monterra

About Echipa Monterra (122 Articles)
Suntem alături de copil în procesul dezvoltării, îl ajutăm să înțeleagă lumea înconjurătoare, îl sprijinim să fie independent, să se respecte atât pe sine cât și pe ceilalti, să facă alegerile potrivite, pentru ca în final să își găsească propriul rol în comunitate.

Comentarii

Adresa de e-mail nu va fi publicata.


*