Reciclarea la Monterra – un mic bilanț

Aici cresc Montessori

Dorim să împărtășim cu comunitatea nostră felicitările primite de la partenerii noștri de la Recicleta. Le mulțumim părinților pentru contribuția esențială adusă la la reușita demersului nostru de a promova reciclarea și gândirea axată pe atenția față de mediul înconjurător:

RECICLETA doreşte să mulţumească şi să transmită felicitări întregii echipei ASOCIAŢIA LUMEA PITICILOR J&N pentru grija avută în anul 2016, faţă de natură şi persoanele din grupuri sociale vulnerabile! Împreună aţi colectat pentru reciclare 222,2 kg. de deşeuri reciclabile în cadrul programului de antreprenoriat social Recicleta – o iniţiativa a asociaţiei ViitorPlus.
Impactul pozitiv pe care l-a avut colectarea selectivă a acestor deşeuri cu RECICLETA este reprezentat astfel:

     – aţi participat la salvarea de la tăiere a 2 arbori (O tonă de hârtie reciclată salvează de la tăiere 15 arbori maturi!)
     – aproximativ 81 kg de CO2  vor fi absorbite în 50 de ani de arborii salvaţi de la tăiere.  
     – aţi susţinut transportul cu cargo-triciclete, astfel peste 2000 kg de CO2 nu au fost emise datorită cargo-tricicletelor folosite în program  
     – aproximativ 202 kg de CO2 nu au mai sunt emise datorită materialelor reciclabile deviate de la groapa de gunoi şi redirecţionate spre reciclare
     – aţi contribuit la susţinerea a 2 locuri de muncă pentru persoane aflate în dificultate, care conduc cargo-tricicletele.

Suntem încântați de rezultatele obținute și de modul în care a fost primit acest proiect de către comunitatea noastră – vă mulțumim pentru implicare! Ne propunem ca și în 2017 să continuăm să promovăm reciclarea. Este o metodă simplă și eficientă de a ne păstra planeta mai curată și fiecare gest contează!

  • 1 tonă de hârtie reciclată contribuie la salvarea a 15-17 copaci
  • 1 tonă de masă plastică recuperată economisește 8 tone de petrol
  • reciclarea reduce numărul de agenți poluanți din aer și apă
  • reciclarea reduce numărul de emisii CO2
  • se previne distrugerea habitatelor naturale ale animalelor (biodiversităţii) şi eroziunea solului
  • ajută la conservarea resurselor naturale (lemn, apă, minereuri etc.)

Echipa Monterra

Distribuie acest articol:

Facebook
LinkedIn