In vacanta cu copiii

Creștem împreună copii împliniți

Dinamica unei vacante impreuna cu cei mici este foarte diferita de una doar cu adulti si de multe ori ne-am pus intrebarea daca este potrivit sa mergem doar in doi sau ne pot insoti si copii.

Ne-am gandit la situatii pe care le intampinam des in vacante si speram ca ele sa va ajute sa va aveti o vacanta deosebita.

1)      Circuit vs Sejur

Va sugeram sa evitati circuitele deoarece  copii au nevoie de mai mult timp pentru a se acomoda iar schimbatul foarte des al hotelurilor este epuizant. In sejururi ei isi pot crea noi obiceiuri, pot sa stabileasca noile locuri preferate de joaca, etc. Ori ce cate ori facem o schimbare brusca in viata unui copil, provocam un stres si ar fi bine sa incercam sa aducem cateva din obiceiurile de acasa(jucaria preferata-somn, lingurita speciala-masa)

2)      Somnul

Majoritatea copiilor adorm in jurul orei 20:00 si au nevoie si la pranz de macar 1,5 ore de somn.Va recomandam sa folositi acest timp pentru a vizita orasul individual, pe rand, astfel  puteti sa vizitati exact ce isi doreste fiecare (este ideal pentru lucrurile  fara interes comun) Incercati ca intr-o seara sa depasiti limitele programului de somn. Copii s-ar putea sa reactioneze foarte bine la aceasta idee

3)      Vizite la muzeu si monumente

Atunci cand vremea nu este foarte frumoasa, aceste destinatii par ideale deoarece atmosfera din interior nu este afectata. Din fericire majoritatea muzeelor si monumentelor sunt adaptate pentru vizitele copiilor, dar in cazul in care copiii nu par interesati de muzeu, poti sa le propui diverse jocuri :

-cumpara de la magazinul de suveniruri diverse carti de vedere  si cere-le sa gaseasca exponatele in muzeu

-sa gaseasca diverse detalii in exponate (toate tablourile care au o cana rosie)

-sa faca top 10 cu exponatele lui preferate dintr-o incapere etc.

Daca nici de jocuri nu au dispozitie atunci poate este cel mai bine  sa vizitati muzeul pe rand, unul din parinti sa ramana cu ei si sa faca diverse activitati. Iti recomand si castile audio iar daca mergi insotit, aminteste-ti sa iei un cap dublu pentru casti.

4)      Vizita in locuri turistice populare

Interesati-va cand este perioada aglomerata si incercati sa o evitati. Stiu ca presupune multa documentare si organizare dar si rezultatele sunt pe masura. Cauta doar atractii turistice autentice locului pe care il vizitezi, din pacate sunt multe capcane de atractii care nu iti ofera nici o experienta autentica ci doar un pretext pentru a-ti atrage banii in buzunarul lor.

5)      Lumea digitala

Majoritatea oraselor,localurilor, hotelurilor, muzeelor au propria lor aplicatie sau pagina speciala pentru turisti. Nu uita sa te folosesti de ele deoarece sunt un mare ajutor in organizare, orientare, oferte si vizitare.

6)      Ia in calcul hobby-urile tale

Nu vizita anumite obiective doar pentru ca sunt populare in acea localitate sau pentru ca asta crezi ca ar trebui sa faci intr-o vacanta. Aloca timp pentru a cauta activitati interesante pentu tine si familia ta si sunt sigura ca vei gasi foarte multe oferte.

7)      Este si vacanta lor

Deoarece si ei au preferintele lor in materie de relaxare va recomandam sa faceti o activitate specifica pentru copii la fiecare doua activitati pentru adulti (va sugeram vizite in parcuri de distractii, spatii de joaca special concepute pentru ei, teatru pentru copii etc)

8)      Mijloace de transport

Incurajam mersul cu mijloacele de transport in comun, deoarece este mai ieftin, va ajuta sa cunoasteti mai bine orasul, iar pentru copii este o experienta in sine. Dar sunt momente in care este mai bine sa luati taxiul, cum ar fi atunci cand va duceti  intr-un loc dificil de ajuns sau ar trebuie sa ocoliti foarte mult pentru a ajunge etc.

9)      Restaurant

Daca doriti sa luati masa la un restaurant si va faceti griji ca politica restaurantului nu accepta copii, sunati inainte si intrebati. Puteti chiar sa  incercati sa veniti mai devreme decat ora la care se serveste de obicei masa si toata lumea are de castigat

Echipa Monterra

Distribuie acest articol:

Facebook
LinkedIn