Campanie Itsy Bitsy: 1 Iunie Zi Liberă

Evenimente

Partenerii nostri de la Itsy Bitsy, au lansat o campanie de conștientizare a nevoii de a petrece timp de calitate cu copiii, pe care Monterra o susține, Ramona Oros, Psihoterapeut și Consultant Educațional la Monterra fiind unul dintre specialiștii implicați, alături de alți colegi – psihologi și psihoterapeuți. Campania beneficiază de asemenea de suportul Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție și de susținerea unor vedete ca Andreea Marin, Virgil Iantu și Tily Niculae.

Campania este despre conștientizarea nevoii de a petrece timp de calitate cu copiii și este asociată cu inițiativa ca 1 iunie să fie declarată zi liberă -o zi în care părinții și copiii să petreacă timp împreună. Sloganul campaniei este „Petreceți minimum o oră de calitate pe zi cu copiii voștri, în care să le acordați 100% din atenția voastră„. Exista deja un proiect de lege în Parlament care susține realizarea acestui obiectiv – 1 iunie zi liberă.

Campania va cuprinde 4 aspecte importante:

  • Acţiuni de informare a părinţilor pentru a conştientiza importantă dedicării timpului şi atenţiei lor, concomitente, copilului.
  • Acţiuni dedicate copiilor, în care cei mici vor avea posibilitatea îşi facă vocea auzită şi şi provoace părinţii fie 100% prezenţi în relaţia lor
  • Dezbateri cu factorii de decizie şi mese rotunde, în care vor fi identificate soluţii
  • Militarea pentru a transformă 1 Iunie în zi naţională liberă, astfel încât părinţii şi copiii aibă ocazia petreacă mai mult timp de calitate împreună.

Nu numai atât, dar dacă această propunere va fi adoptată, 1 Iunie ar deveni Ziua Copilului cu Părinţii.

Studiile arată părinţii români reacţionează când copiii lor au probleme de sănătate fizică, dar nu sunt preocupaţi de sănătatea emoţională a celor mici. Psihologii subliniază majoritatea tulburărilor de comportament specifice sindromului ATCP la copii se pot rezolva dacă părinţii le dedică timp de calitate, însă îngrijorarea specialiştilor este aceştia nu ştiu ce înseamnă această noţiune şi nu o aplică. Conform experţilor, timp de calitate nu înseamnă timp petrecut în aceeaşi camera, ci părinţii fie prezenţi 100% în relaţie, oferindu-le copiilor întreagă atenţie.

În timp ce multe organizaţii atrag atenţia asupra categoriilor sociale defavorizate, Itsy Bitsy FM trage un semnal de alarmă cu privire la pericolul care îi paşte pe copiii care provin din familii normale. Venim le întindem o mâna de ajutor părinţilor, le spunem ştim prin ce trec şi există soluţii pentru a reface această legătură de suflet cu copilul (…)”, a declarat Nadia Tătaru, Director General, Itsy Bitsy FM.

În cadrul acestei campanii, cei de la Itsy Bitsy au inclus și un proiect de a-i ajuta pe părinți să afle care sunt jocurile preferate ale copiilor. Accesând pagina de Facebook a campaniei puteți regăsi câteva filmulețe cu copiii din grădinița Monterra, care au povestit despre jocurile care îi atrag (vă invităm să susțineti această inițiativă cu un like).

Un articol despre campanie, sub semnătura Ramonei Oros puteți parcurge aici: Petrece timp de calitate alături de copilul tău.

Echipa Monterra

Distribuie acest articol:

Facebook
LinkedIn